Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok
Offertkorg

Från rymdutrustning till instrument för lokalisering och felsökning på ledningssystem under marken.

Björn Öberg, grundare av Xi instrument

Björn Öberg, grundare av Xi instrument

Vid starten av företaget 1971 var vi verksamma med försäljning av Telemetrisystem, Antennsystem och Attitydmätsystem för den svenska rymdindustrin och det svenska försvaret. Dessa utrustningar används för att kunna kommunicera med och bl.a. positionsbestämma sondraketer, satelliter, robotsystem och flygplan i samband med forskning, utveckling och utprovning. Xi instrument AB har levererat utrustning till flera svenska satelliter, de flesta sondraketer, robotsystem och flygplan som Sverige har utvecklat sedan 1970 talet. Bland våra kunder finns Försvarets materielverk med provplatserna FMV:FC,FFK och RFN, samt företagen Bofors AB, Saab Missiles AB, Svenska rymdaktiebolaget i Solna och provplatsen Esrange utanför Kiruna.

Numera är verksamheten koncentrerad till produkter för att lokalisera och felsöka på ledningssystem under marken.

I samband med att en av våra leverantörer av rymdinstrument, Schonstedt Instrument Co. i USA i mitten på 1970-talet utvecklade en ferromagnetisk sökare till det amerikanska försvaret för att söka minor, introducerade vi en modifierad version av detta instrument GA-22 till lantmätare i Sverige. Detta instrument blev snabbt accepterat i branschen och är fortfarande efter flera vidareutvecklingar ett oöverträffat instrument för att lokalisera brunnar, avstängningsventiler och tomtgränsrör mm för industrin och de svenska kommunala underhållsföretagen.

1978 inleddes ett samarbete med ett företag i England, Radiodetection Ltd som utvecklar och tillverkar kabel-och ledningssökare, kabelfelsökare och elektroniska sonder. Detta är idag våra huvudprodukter tillsammans med metallsökare, pulsekometrar och multimetrar för felsökning på bl.a. el- och telekablar. Vi har också utrustning för lokalisering av vattenläckor på VA nät.

2000-talet har inneburit en stor utveckling och utbredning av fiberkabelnät i Sverige för bredbandssystem. Xi instrument har ett brett sortiment av utrustning och sonder som används i dessa sammanhang.

Xi instrument AB är idag ett ledande företag i Sverige för lokalisering av försörjningssystem under marken. Vi producerar själva svenska handböcker för våra instrument, tillhandahåller utbildning och har egen serviceverkstad. Vi samarbetar med leverantörer från flera länder däribland England, USA och Tyskland. Xi instrument AB ägs numera av SAB Elteknik AB och ingår i Addtech-koncernen. Vi samarbetar med SAB´s säljorganisation med demo´s, mässdeltagande och kundevent. SAB Elteknik AB erbjuder ett stort sortiment av material, verktyg, maskiner & instrument för nätbyggare. Se även www.sabp.se

 

Handböcker & utbildning: I stort sett alla våra instrument levereras med utförliga handböcker på svenska. I mån av tid kan vi även erbjuda både teoretisk samt praktisk utbildning på plats hos kund vid behov.

Telefonstöd: Under normal arbetstid ger vi gratis hjälp med råd och anvisningar för användare av våra olika utrustningar.

Service & Garanti: Många problem och reparationer klarar vi i egen verkstad. Vi håller lager av reservdelar till våra instrument, både smådelar samt hela kretskort. Vår standardgaranti är 12 månader men även längre garantier kan förekomma.

Snabba leveranser: De flesta olika modeller finns normalt i vårt lager i Halmstad. Leverans kan ofta ske samma dag som varan beställs.

Vi har levererat utrustning till de flesta ledande entreprenörer på den svenska telemarknaden såsom Relacom, Eltel Networks AB, Ericsson, Empower samt deras underentreprenörer. Många lokala energiverk samt kraftbolag som Eon, Vattenfall, Fortum använder utrustning från oss. Hos de flesta kommunala VA-verk, gatukontor kan man hitta minst någon utrustning från oss.

Lantmäteriet, Försvaret,Entreprenadföretag, Byggföretag, Industrier finns också representerade bland våra referenser.

Det är vi som är Xi/SAB

Niclas Lindqvist

Charlotte Öberg-Larsson

lotta.larsson@sabp.se

Försäljning Norr

Stefan Jonsson

Stefan.jonsson@sabp.se

TeL: 070-6689953

Försäljning Mitt

Joakim Ahlin

Joakim.ahlin@sabp.se

Tel: 070-6832052

Försäljning Syd

Mattias Åberg

Mattias.aberg@sabp.se

Tel: 070-6832037